Retsept: piimavabad pannkoogid 

Alustan blogi hoopiski oma lemmikretseptidega. Kuna olen alati soovinud leida tervislikumaid versioone pannkookidest, mis oleksid piima- ja sh laktoosivabad ning täisterajahust, siis leiutasin retsepti, milles kasutan kaerapiima ning või asemel oliiviõli. Väga maitsvad krõbeda servaga krepilikud pannkoogid. 

1 liiter kaerapiima
400g täisteraspeltajahu*
4 muna
1-2 spl extra-virgin oliiviõli
2-3 tl rafineerimata roosuhkrut
näpuotsake soola

Praadimiseks kasutan rapsi- või oliiviõli. 


Mõõdan jahu suurde kaussi, lisan suhkru ja soola, segan läbi ning teen selle keskele süvendi. Klopin munad nii poole koguse kaerapiimaga vahule ja valan segu vaikselt jahusüvendisse, samal ajal segades. Segan korralikult läbi ja lisan ülejäänud kaerapiima. Lõpus lisan oliiviõli ja segan läbi ning lasen taignal seista vähemalt 15 minutit. 

Enne praadima hakkamist segan ja vaatan taigna konsistentsi, kui see tundub liiga paks, lisan veel veidi kaerapiima. 

Praadida kuumal pannil õhukeste ülepannikookidena.

*Kui soovid klassikalisemaid peenemast jahust pannkooke, siis kasuta 200g nisujahu ja 200g täisteraspeltajahu. 


Järgmine
Retsept: taimne borš

Lisa kommentaar

Email again: